Vandaag geopend van 09:30 t/m 21:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Blog

Op wedstrijd? Dit is alles wat je mee moet nemen! [Checklist]

Op wedstrijd gaan blijft een hele onderneming. Vooral omdat je aan veel verschillende dingen moet denken. Om toch geordend de wedstrijd tegemoet te gaan, hebben wij een checklist voor je opgesteld. Hier zie je in een handomdraai wat je zeker niet mag vergeten tijdens een wedstrijd.

...Lees meer...
Is een detoxkuur goed voor je paard?

Je denkt er misschien niet direct aan, maar een detoxkuur voor paarden komt steeds vaker voor. Hier leggen we uit wat detoxen precies inhoudt, wat het nut is van een detoxkuur en wanneer je het beste een detox voor je paard kunt doen. 

 

Waarom een detox voor je paard?

Detoxen voor paarden is hetzelfde als detoxen voor mensen. Met een detoxkuur zuiver je het lichaam van je paard van giftige stoffen. Door ontwormingen, m...

Lees meer...
Krijgt mijn paard voldoende vitaminen, mineralen en sporenelementen binnen?

Vitaminen, mineralen en sporenelementen zijn essentiële stoffen voor een paard. Een gezonde balans hierin is belangrijk voor de groei van de botten, het opnemen van water en het functioneren van de spieren. Tekorten en overschotten ontstaan als voeding niet goed wordt afgestemd op de behoeftes van het paard en kunnen uiteindelijk zelfs leiden tot schadelijke effecten. Een goede verhouding van vitaminen, mineralen en sporenelementen is dus essentieel. Wij leggen...

Lees meer...
Wat is hoefbevangenheid en wat kun je er tegen doen?

Hoefbevangenheid is een pijnlijke aandoening voor paarden. Er ontstaat een verstoring in de doorbloeding aan de hoef van het paard waardoor het harde buitenste gedeelte en de binnenkant van de hoef gaan ontsteken. Omdat dit gaat zwellen komt er veel druk op te staan en dit kan ertoe leiden dat de verbinding tussen de hoefschoen en het hoefbeen loskomt. Hoefbevangenheid kun je beter voorkomen dan genezen en wij leggen je hier uit hoe je dat het beste kan doen.

...Lees meer...
3x in het donker goed zichtbaar je paard op

Het is herfst en dat betekent dat de dagen weer een stuk korter zijn. Als je na het eten nog even een ritje wilt maken met je paard en je moet om welke reden dan ook op de openbare weg zijn, zorg altijd dat je goed zichtbaar bent! Wij leggen je hier uit hoe jij veilig in het donker op pad gaat met je paard.

...Lees meer...
Gezond met je paard de herfst door

De bladeren vallen van de bomen en de dagen worden korter. Vanaf de herfst wordt het buiten kouder en komen paarden steeds vaker op stal te staan. Deze verandering in weer brengt ook verandering in verzorging met zich mee. Wij vertellen jou hoe jouw paard in goede gezondheid de herfst doorkomt. 

...Lees meer...
Hoe kan ik beter longeren?

Om beter te longeren kun je zelf bij het longeren dingen anders doen en zijn longeerartikelen belangrijk. Wij hebben 6 tips voor je om beter te longeren.

...Lees meer...
3x waarom het rijden met een cap zo belangrijk is?

De meeste mensen zijn het erover eens: paardrijden doe je mét cap. Toch zijn er nog regelmatig mensen die liever zonder cap rijden. Wij geven drie redenen waarom het rijden met een cap zo belangrijk is.

...Lees meer...
Longeren kun je leren!

Longeren is een oefening die vaak wordt onderschat. Longeren is ontzettend belangrijk voor het trainen van een jong paard, maar longeren is ook heel waardevol voor oudere paarden en jezelf als ruiter. Door goed naar de bewegingen van je paard te kijken, leer je een paard beter begrijpen. Hier lees je waarom longeren zo belangrijk is en wat nodig is voor goed longeerwerk.

...Lees meer...
Help, mijn kind wil gaan paardrijden? Wat zijn de kosten om te gaan rijden

Wil jouw kind ook op paardrijden? Veel kinderen zijn helemaal weg van paarden en willen het liefste ook zelf op een paard rijden. Na de eerste proefles in de manage kan deze hobby dan ook uitgroeien tot een serieuze bezigheid. Wij vertellen je in drie stappen wat er bij paardrijden komt kijken en wat dit ongeveer kan kosten. 

...Lees meer...
Waarom is paardrijden goed voor kinderen?

Wist je dat kinderen heel veel leren tijdens het paardrijden? Van paardrijden word je niet alleen fit omdat je intensief verschillende spiergroepen gebruikt, paardrijden verbetert ook nog eens je motoriek. Daarnaast zijn er nog vele andere onverwachte dingen die jouw kind leert tijdens het paardrijden. Daarvan hebben wij er zes op een rijtje gezet en die lees je hier.

...Lees meer...
Zomereczeem bij je paard

De eerste zonnestralen laten zich zien en dat betekent dat jouw paard weer lekker naar buiten mag. Tot ineens je paard veel jeuk krijgt aan haar staart en manen. Steeds meer paarden hebben last van zomereczeem. Zomereczeem wordt ook wel staart- en manen eczeem of SME genoemd en is een steeds meer voorkomend probleem bij paarden. Door de jeuk krabben paarden hun hele staarten, manen en vaak ook huid kapot. Hieronder lees je wat zomereczeem is en wat je er tegen kunt...

Lees meer...
Contact
Contact