Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Blog

Hoe kan ik beter longeren?

Om beter te longeren kun je zelf bij het longeren dingen anders doen en zijn longeerartikelen belangrijk. Wij hebben 6 tips voor je om beter te longeren.

...Lees meer...
3x waarom het rijden met een cap zo belangrijk is?

De meeste mensen zijn het erover eens: paardrijden doe je mét cap. Toch zijn er nog regelmatig mensen die liever zonder cap rijden. Wij geven drie redenen waarom het rijden met een cap zo belangrijk is.

...Lees meer...
Longeren kun je leren!

Longeren is een oefening die vaak wordt onderschat. Longeren is ontzettend belangrijk voor het trainen van een jong paard, maar longeren is ook heel waardevol voor oudere paarden en jezelf als ruiter. Door goed naar de bewegingen van je paard te kijken, leer je een paard beter begrijpen. Hier lees je waarom longeren zo belangrijk is en wat nodig is voor goed longeerwerk.

...Lees meer...
Help, mijn kind wil gaan paardrijden? Wat zijn de kosten om te gaan rijden

Wil jouw kind ook op paardrijden? Veel kinderen zijn helemaal weg van paarden en willen het liefste ook zelf op een paard rijden. Na de eerste proefles in de manage kan deze hobby dan ook uitgroeien tot een serieuze bezigheid. Wij vertellen je in drie stappen wat er bij paardrijden komt kijken en wat dit ongeveer kan kosten. 

...Lees meer...
Waarom is paardrijden goed voor kinderen?

Wist je dat kinderen heel veel leren tijdens het paardrijden? Van paardrijden word je niet alleen fit omdat je intensief verschillende spiergroepen gebruikt, paardrijden verbetert ook nog eens je motoriek. Daarnaast zijn er nog vele andere onverwachte dingen die jouw kind leert tijdens het paardrijden. Daarvan hebben wij er zes op een rijtje gezet en die lees je hier.

...Lees meer...
Zomereczeem bij je paard

De eerste zonnestralen laten zich zien en dat betekent dat jouw paard weer lekker naar buiten mag. Tot ineens je paard veel jeuk krijgt aan haar staart en manen. Steeds meer paarden hebben last van zomereczeem. Zomereczeem wordt ook wel staart- en manen eczeem of SME genoemd en is een steeds meer voorkomend probleem bij paarden. Door de jeuk krabben paarden hun hele staarten, manen en vaak ook huid kapot. Hieronder lees je wat zomereczeem is en wat je er tegen kunt...

Lees meer...
Wat heeft jouw paard nodig in de winter?

Heerlijk hé, die winter? De sneeuw zorgt voor een idyllisch landschap en daar kunnen wij alleen maar van genieten. Omdat het buiten zo koud is, staan veel paarden al een tijdje op stal en dat vraagt om andere behoeften van jouw paard. Wij geven drie tips over wat je kan aanpassen wanneer jouw paard langer op stal staat.

...Lees meer...
Wat heb je nodig om je paard te scheren?

Als je paard actief is tijdens de wintermaanden, doe je er goed aan om je paard te scheren. Zo kan ze haar warmte sneller kwijt en blijft haar vacht beter schoon. Er zijn een aantal aspecten waar je op kan letten om hier goed mee aan de slag te gaan. Wij zetten ze hieronder even voor je op een rijtje:

...Lees meer...
Hoe scheer je een paard?

Train jij in de winter je paard door? Dan is het verstandig om de vacht van je paard te scheren. Een paard maakt met koudere temperaturen een extra vacht aan, zodat ze haar temperatuur in de winter beter kan reguleren. Maar wanneer een paard in de wintermaanden fysieke inspanningen levert, helpt een geschoren vacht haar sneller af te koelen na een training. Reden genoeg dus om eens op een rij...

Lees meer...
Corona: Update

Ruitersport Equidrôme is gewoon geopend. We volgen samen met onze medewerkers de richtlijnen van het RIVM.

...Lees meer...
Gastblog NAF: Wedstrijdfitheid in de zomer

De gezondheid van onze paarden is natuurlijk het hele jaar door steeds onze prioriteit. Maar in het zomer seizoen willen we graag maximaal profijt hebben van de training tijdens de winter. Vandaar nu enkele tips om onze paarden te helpen fit en geconcentreerd te presteren gedurende de zomer. Lees hier alle tips!

Lees meer...
Gastblog LeMieux by JRS: Waarom is een technisch dekje beter dan een normaal dekje?

Als je het hebt over LeMieux heb je het automatisch ook over de functionaliteit en technische aspecten van deze producten. Alle verschillende LeMieux dekjes hebben bijvoorbeeld een zwanenhals model en een interlocking singel systeem. Dit klinkt natuurlijk interessant maar wat houdt dit nou precies in? En waarom is dit beter voor jouw paard dan een normaal zadeldek?

Dekjes worden tegenwoordig niet alleen mooier voor het oog van de ruiter, maar zeker ook praktischer voor de rug van jouw paard. Het draait niet meer om enkel een ‘lapje stof’ wat voorkomt dat het zweet van de rug van jouw paard in de kussens van je zadel trekt. Dekjes dienen niet te schuiven onder je zadel, het vocht moeten zij goed opnemen én je wilt natuurlijk ook nog goed voor de dag komen! LeMieux levert kwaliteitsvolle producten en maakt hierbij altijd gebruik van de nieuwste innovaties.

Lees meer...
Contact
Contact