Vandaag geopend van 09:30 t/m 21:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Blog

Hoe vind jij perfect passende rijlaarzen?

Paardrijden met goede rijlaarzen is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook beter voor je prestaties. Goed zittende rijlaarzen geven tijdens het paardrijden namelijk een goede stabiliteit en comfort op het paard. Dast je rijlaarzen goed aansluiten om je voeten, enkels en benen is dan ook ontzettend belangrijk. Het kan dan ook erg goed zijn om je eigen maten eens goed op te meten. Hoe je dat doet? Dat leggen wij hier uit!  

...Lees meer...
Alles wat je moet weten over kalkoenen bij jouw paard

De zomer is in zicht en dat betekent dat er weer meer wedstrijden plaatsvinden op het gras. Bij regenachtig en vochtig weer bestaat er een grotere kans dat paarden met hoefijzers uitglijden. Om te voorkomen dat jouw paard te weinig grip heeft tijdens zijn rit, is het verstandig om kalkoenen onder het...

Lees meer...
De zin en onzin van een zebra vliegendeken

Het warme weer is in aantocht en dit is natuurlijk ook de tijd van vliegen, muggen en andere insecten die in de ogen en rondom je paard hangen. Diverse merken, waaronder Harry’s Horse, QHP,

Lees meer...
Op wedstrijd? Dit is alles wat je mee moet nemen! [Checklist]

Op wedstrijd gaan blijft een hele onderneming. Vooral omdat je aan veel verschillende dingen moet denken. Om toch geordend de wedstrijd tegemoet te gaan, hebben wij een checklist voor je opgesteld. Hier zie je in een handomdraai wat je zeker niet mag vergeten tijdens een wedstrijd.

...Lees meer...
Is een detoxkuur goed voor je paard?

Je denkt er misschien niet direct aan, maar een detoxkuur voor paarden komt steeds vaker voor. Hier leggen we uit wat detoxen precies inhoudt, wat het nut is van een detoxkuur en wanneer je het beste een detox voor je paard kunt doen. 

 

Waarom een detox voor je paard?

Detoxen voor paarden is hetzelfde als detoxen voor mensen. Met een detoxkuur zuiver je het lichaam van je paard van giftige stoffen. Door ontwormingen, m...

Lees meer...
Krijgt mijn paard voldoende vitaminen, mineralen en sporenelementen binnen?

Vitaminen, mineralen en sporenelementen zijn essentiële stoffen voor een paard. Een gezonde balans hierin is belangrijk voor de groei van de botten, het opnemen van water en het functioneren van de spieren. Tekorten en overschotten ontstaan als voeding niet goed wordt afgestemd op de behoeftes van het paard en kunnen uiteindelijk zelfs leiden tot schadelijke effecten. Een goede verhouding van vitaminen, mineralen en sporenelementen is dus essentieel. Wij leggen...

Lees meer...
Wat is hoefbevangenheid en wat kun je er tegen doen?

Hoefbevangenheid is een pijnlijke aandoening voor paarden. Er ontstaat een verstoring in de doorbloeding aan de hoef van het paard waardoor het harde buitenste gedeelte en de binnenkant van de hoef gaan ontsteken. Omdat dit gaat zwellen komt er veel druk op te staan en dit kan ertoe leiden dat de verbinding tussen de hoefschoen en het hoefbeen loskomt. Hoefbevangenheid kun je beter voorkomen dan genezen en wij leggen je hier uit hoe je dat het beste kan doen.

...Lees meer...
Gezond met je paard de herfst door

De bladeren vallen van de bomen en de dagen worden korter. Vanaf de herfst wordt het buiten kouder en komen paarden steeds vaker op stal te staan. Deze verandering in weer brengt ook verandering in verzorging met zich mee. Wij vertellen jou hoe jouw paard in goede gezondheid de herfst doorkomt. 

...Lees meer...
Hoe kan ik beter longeren?

Om beter te longeren zijn er verschillende manieren om je techniek in longeren te verbeteren. Daarnaast zijn er belangrijke longeerartikelen die kunnen helpen om je longeerwerk te verbeteren. Benieuwd waar jij op kunt letten? Wij vertellen je in deze 6 tips hoe jij beter kunt leren longeren. 

...Lees meer...
3x waarom het rijden met een cap zo belangrijk is?

De meeste mensen zijn het erover eens: paardrijden doe je mét cap. Toch zijn er nog regelmatig mensen die liever zonder cap rijden. Wij geven drie redenen waarom het rijden met een cap zo belangrijk is.

...Lees meer...
Longeren kun je leren!

Longeren is een oefening die vaak wordt onderschat. Longeren is ontzettend belangrijk voor het trainen van een jong paard alsook voor oudere paarden en voor jezelf als ruiter. Door goed naar de bewegingen van je paard te kijken leer je een paard beter begrijpen. Hier lees je waarom longeren zo belangrijk is en wat nodig is voor goed longeerwerk.

...Lees meer...
Help, mijn kind wil gaan paardrijden! Wat zijn de kosten om te gaan rijden?

Wil jouw kind ook op paardrijden? Veel kinderen zijn helemaal weg van paarden en willen het liefste ook zelf op een paard rijden. Na de eerste proefles in de manage kan deze hobby dan ook uitgroeien tot een serieuze bezigheid. Wij vertellen je in drie stappen wat er bij paardrijden komt kijken en wat dit ongeveer kan kosten. 

...Lees meer...
Contact
Contact