Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Zadel paard

Zoek je een fijn zadel voor je paard in de buurt van Venlo? Dan moet je zeker eens langskomen bij Equidrôme. In onze complete ruiterwinkel vind je zeker het perfecte zadel. Kom bij ons langs voor het aanmeten van een nieuw zadel of om je huidige zadel te laten controleren en aanpassen.

Zadel op maat kopen voor je paardPassende zadels voor uw paard

Wil je een zadel op maat kopen, zodat je zeker weet dat je comfortabel op je paard plaats kunt nemen? Bij equidrôme koop je verschillende soorten zadels, namelijk:

Je wilt natuurlijk enkel het beste voor je paard, daarom verkopen we topmerken zadels. Probeer bijvoorbeeld een zadel van Eskadron, Harry’s Horse of OHP. Begin je net met paardrijden? Dan kun je het best een veelzijdigheidszadel aanschaffen. We verkopen ook alles wat je nodig hebt om je zadel zo optimaal mogelijk te kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan singels, beugelriemen, beugels, onderleggers en dekjes.

Een goed zadel voor je paard

Het is met name bij langere ritten van belang dat je goed zit, zowel tijdens de draf als het galopperen. Veel mensen onderschatten het belang van een goed passend zadel. We gebruiken een zadel, zodat de ruiter beter op het paard kan zitten en zodat de paardenrug goed beschermd is. Met een goed zadel is je paard beter te berijden en heeft zo ook meer plezier. Daarnaast ondersteunt een goed zadel de ruiter voldoende, zodat deze een goede houding aanneemt. Dierenartsen en fysiotherapeuten komen regelmatig paarden tegen met problemen aan de rug als gevolg van een slecht passend zadel. Je wilt natuurlijk niet dat dit jouw paard overkomt. Kom daarom eens langs bij Equidrôme. Wij nemen jou en je paard mee naar onze rijhal voor een uitgebreid zadelpasconsult. Deze consulten worden alleen uitgevoerd door gediplomeerde zadelpassers.  

Hoe ziet ons zadelpasconsult er uit?Zadels voor paarden in allerlei soorten en maten

Ben je op zoek naar een nieuw zadel voor je paard? Vul dan allereerst het afsprakenformulier in. Een van onze medewerkers zal dan contact met je opnemen om een afspraak in te plannen. We stellen je dan een aantal vragen over jou en je paard, zodat we goed voorbereid aan de slag kunnen gaan. Op de dag zelf bespreken we graag jouw wensen en ervaringen met je paard en eerdere zadels. Daarna beoordelen we o.a. de spieren, bouw, flexibiliteit en beweging van jouw paard en we nemen uiteraard de maten op. Je kunt vervolgens een aantal zadels proefrijden, zodat we weten hoe het voor jou en je paard voelt; dat is natuurlijk het allerbelangrijkst. We beoordelen de ligging en pasvorm van verschillende zadels. Dan hebben we hopelijk het beste zadel gevonden. Is dit niet het geval, dan bestellen we een aantal zadels en volgt een vervolgconsul. Uiteindelijk vinden we het perfecte zadel voor jouw paard!

Contact
Contact