Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Bitpasconsult

Op zoek naar een passend bit voor jouw paard? Kom dan met je paard naar Ruitersport Equidrôme voor een bitpasconsult. Wij bieden je de mogelijkheid om samen met onze bitdeskundige bitten door te passen en uit te proberen in onze rijhal. We werken met veel verschillende merken, zoals: Trust, BR, Harry’s Horse, Myler en Sprenger, dus er is genoeg keuze.

Passend bit

Een goed passend bit is essentieel voor een optimale communicatie tussen jou en je paard. Wanneer een bit niet goed past kan dit mogelijk leiden tot lichamelijke- en/of gedragsproblemen. Onze bittenpasservice is voor ieder paard nuttig als controle. Met een jong of nieuw paard kun je terecht, maar ook met een paard met aanleuningsproblemen of een paard wat moeite heeft met het bit aannemen. Het kan ook zijn dat jouw paard verandert na verloop van tijd en dat een ander bit mogelijk beter zou passen. Onze bitdeskundige zoekt voor iedere combinatie het best passende bit, zodat er een optimale samenwerking kan ontstaan tussen ruiter en paard.

Bitpasconsult

Tijdens een bitpasconsult vindt er eerst een kennismaking plaats, waarbij verschillende vragen worden gesteld over jou en je paard, om zo een goed beeld te kunnen vormen van jullie als combinatie. Daarna wordt er gekeken naar het paard. Zijn er bijvoorbeeld bijzonderheden te zien in de paardenmond? Is het gebit van het paard goed onderhouden? Na het goed observeren van het paard, wordt er gekeken naar het huidige hoofdstel en bit. Er wordt bijvoorbeeld gelet op de pasvorm van het hoofdstel, de drukpunten, de maat van het bit en de ligging in de mond. Daarna zullen er verschillende bitten worden geadviseerd, welke meteen te paard kunnen worden getest in onze rijhal.

Bittentestservice

Ruitersport Equidrôme gaat nog een stapje verder in het testen van bitten. Je kunt bij ons het bit wat het beste bij jou en jouw paard past 2 weken thuis testen. Het bit dient volledig te worden betaald. Wanneer het bit na 2 weken niet naar wens is, kun je het bit terug brengen naar de winkel. In overleg kan er een nieuw bit worden uitgezocht, maar je mag het bit ook retourneren. Wij brengen op dat moment 10% als huur in rekening en het resterende bedrag ontvang je van ons retour.

Wil je een afspraak maken met onze bitdeskundige of heb je nog vragen, neem dan zeker eens contact met ons op!

Contact
Contact