Vandaag geopend van 10:00 t/m 17:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Behandeling met Equissage Pulse

Ruitersport Equidrôme heeft de beschikking over een Niagara Equissage Pulse systeem. Equissage Pulse levert krachtige vibratie massage aan het gehele lichaam. Doormiddel van wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat deze massage bijdraagt aan verbetering van de bloedcirculatie, lymfedrainage, ontspanning en gewrichtsmobiliteit van je paard.

Werking

Equissage Pulse produceert een diepe en zachte massage voor het gehele paardenlichaam doormiddel van gepatenteerde NHC Cyclo-Therapy® technology. Eenvoudig gezegd zorgt het systeem voor vibraties in drie-dimensionale richting. Deze vibraties hebben vele positieve effecten op het paardenlichaam. Denk hierbij o.a. aan ontspanning van de spieren, optimaliseren van de bloedcirculatie, verbeteren van de lymfe-drainage en verhogen van de zuurstoftoevoer naar de spieren. 

De Equissage Pulse wordt wereldwijd door trainers, ruiters en therapeuten gebruikt bijvoorbeeld door Isabell Werth, Boyd Exell, Rieky Young, William Fox-Pitt en McLain Ward. Het is geschikt voor paarden van alle leeftijden, rassen en wedstrijdniveaus.

Het massage-systeem werkt met name effectief voor:

  • Verbetering van prestaties
  • Preventie van blessure
  • Herstel en ondersteuning bij blessures, ziektes en aandoeningen
  • ​Ondersteuning en onderhoud van de algehele gezondheid 

Behandelingen

Het is mogelijk om een behandeling met het Equissage Pulse systeem te boeken bij Ruitersport Equidrôme. We bieden zowel een basis behandeling als een luxe behandeling. De behandelingen vinden plaats in onze verwarmde rijhal. Vanaf 3 paarden komen wij ook op locatie. Twijfel je over welke behandeling het best past bij jouw paard? Neem dan contact met ons op per e-mailtelefonisch of vul onderstaand formulier in.

  • Bij de basis behandeling wordt er gebruik gemaakt van de backpad. Hierbij wordt er een grote band rond het paard aangebracht welke zorgt voor een algehele masserende werking.
  • Bij de luxe behandeling wordt er naast de backpad ook gebruik gemaakt van een hand unit. Met deze hand unit kunnen probleemgebieden extra worden behandeld, bijvoorbeeld rug, schouders of hals. 

Tarieven

- Basis behandeling: 30,-
- Luxe behandeling: 40,- 

Vanaf 3 paarden komen wij ook op locatie, de voorrijkosten worden als volgt berekend:

- 0,25 cent per km in een straal van 50 km, daarbuiten op aanvraag

Afspraakformulier Equissage Pulse

Wil je graag een behandeling met de Equissage Pulse boeken of graag meer informatie ontvangen? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Velden met * zijn verplicht.
Contact
Contact