Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

De zin en onzin van een zebra vliegendeken

De zin en onzin van een zebra vliegendeken

Het warme weer is in aantocht en dit is natuurlijk ook de tijd van vliegen, muggen en andere insecten die in de ogen en rondom je paard hangen. Diverse merken, waaronder Harry’s Horse, QHP, Bucas en Première verkopen al enige tijd zebra vliegendekens. Deze vliegendekens zien er niet alleen leuk uit, maar hebben ook een bijzondere functie.

 

Wat is het nut van een zebra vliegendeken?

Al jaren onderzoeken wetenschappers waarom zebra’s een gestreepte vacht hebben. Recent is ontdekt dat zebra’s deze strepen hebben ter bescherming voor bijtende en prikkende insecten. Insecten raken namelijk door het patroon verward en gedesoriënteerd.

Daarna hebben wetenschappers gekeken of ditzelfde principe ook werkt als paarden gestreepte dekens over zich heen krijgen. Deze bewering werd getest en er kwam iets bijzonders uit. Er kwamen minder vliegen op het lichaam van het paard af waar het zebra vliegendeken overheen lag, maar de vliegen bleven wel bij het onbedekte gezicht hangen. Hieruit blijkt dat het vliegendeken dus effectiever is wanneer ze is voorzien van een zebrapatroon.

 

Zebra vliegendeken assortiment

Omdat het nut van vliegendekens met een zebramotief is bewezen, heeft Equidrôme verschillende varianten in haar assortiment.

De zebra vliegendekens in ons assortiment zijn met en zonder hals te verkrijgen en beschermen zowel het lijf als de hals van het paard. De buikflap zorgt ervoor dat ook de buik van het dier beschermd wordt. Het vliegendeken houdt zelfs de kleinste insecten op afstand door het fijnmazige stof. De hals en de deken zijn eenvoudig en snel te sluiten door clipsluitingen en blijven goed op hun plaats liggen door middel van kruissingels en bilkoorden.

 

Vliegenwerende accessoires

De zebra vliegendekens kunnen uitgebreid worden met vliegenmaskers. Ook hiervan heeft Equidrome diverse opties beschikbaar. De vliegenkappen hebben veelal (elastische) klittenbandsluitingen en fleeceranden om schuurplekken te voorkomen. Bij ons vind je vliegenmaskers zowel met als zonder neusdelen. Een aantal maskers hebben eveneens een UV-werende werking, wat zorgt dat warmte wordt afgestoten.

 

Ben je op zoek naar een zebra vliegendeken of wil je meer informatie over wat past bij jouw paard? Neem een kijkje op onze webshop of kom gezellig langs in onze winkel. Wij zijn dagelijks voor je klaar en helpen je graag verder met vragen en advies.

Contact
Contact