Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Is een detoxkuur goed voor je paard?

Is een detoxkuur goed voor je paard?

Je denkt er misschien niet direct aan, maar een detoxkuur voor paarden komt steeds vaker voor. Hier leggen we uit wat detoxen precies inhoudt, wat het nut is van een detoxkuur en wanneer je het beste een detox voor je paard kunt doen. 

 

Waarom een detox voor je paard?

Detoxen voor paarden is hetzelfde als detoxen voor mensen. Met een detoxkuur zuiver je het lichaam van je paard van giftige stoffen. Door ontwormingen, medicatie en andere natuurlijke processen, krijgen paarden veel verschillende stoffen in het lichaam. De meeste stoffen worden automatisch afgebroken door het lichaam, maar sommige afvalstoffen blijven aanwezig en gaan zich ophopen in het lichaam. Dit kan leiden tot verminderde weerstand en nog andere gezondheidskwalen. 

Het detoxen van je paard kan ervoor zorgen dat afvalstoffen losraken en in de bloedbaan terecht komen. Zo kunnen de afvalstoffen afgevoerd worden en het lichaam van je paard verlaten. Echter, kan een detox alleen dienen als ondersteuning van de oplossing, maar is het nooit de oplossing voor een probleem. Een detoxkuur kan dus wel een goede manier zijn om  de weerstand van je paard te vergroten.

 

Wanneer kun je het beste je paard detoxen?

Het detoxen van je paard kan het beste in het voorjaar of in het najaar gedaan worden. Paarden kunnen namelijk bij het wisselen van seizoenen gifstoffen ophopen als ze verharen of wanneer andere stressfactoren inwerken op het lichaam. In de natuur zorgen paarden door het eten van bepaalde planten er zelf voor dat onverhoopte afvalstoffen uit het lichaam worden gereinigd. Daarnaast eten paarden in de natuur in deze seizoenen minder en houden ze daardoor in het voor- en najaar meer energie over voor het afvoeren van afvalstoffen. Dat samen maakt het voorjaar of het najaar het beste moment om een paard een detoxkuur te geven.

Is je paard onlangs geopereerd of ziek gewest? Dan kan het verstandig zijn om je paard ook een detoxkuur te geven. Een narcose en andere medicijnen kunnen namelijk langer in het lichaam blijven zitten en dat is niet goed voor de lever en nieren van je paard. Let hierbij wel op dat je pas begint aan de detoxkuur als je paard volledig beter en aangesterkt is. 

 

         

 

Is de NAF D-Tox een goede detoxkuur?

NAF heeft verschillende antioxidantformules ontwikkeld die voor zowel langere als kortere periode gegeven kunnen worden. NAF D-Tox is een supplement dat helpt bij het afvoeren van afvalstoffen en helpt het natuurlijke evenwicht te herstellen. Daarmee ondersteun je het paard in de gezondheid, de weerstand en het herstel na een inspanning. In de supplementen zitten sterke antioxidanten zoals vitamine E. Daarnaast wordt rozenbottel gebruikt. Dit is een kruid wat bijdraagt aan een betere weerstand van je paard. 

 

Dosering van NAF D-Tox

De producten van NAF kunnen langdurig gegeven worden voor de ondersteuning van gewrichten, gezonde luchtwegen en de gehele gezondheid in de dagelijkse strijd tegen gifstoffen. Na verwondingen kun je daarom ook een korte kuur van NAF D-Tox geven. 

De dosering voor paarden en pony’s zijn gelijk. 

 

  • Bij een kuur met hoge dosering, die 9-18 dagen duurt: 27 g per dag. 
  • Onderhoudsdosering: 9 g per dag. 

Zorg dat je altijd de juiste dosering neemt. Heb je vragen of wil je welke dosering jouw paard nodig heeft? Neem contact op met onze medewerkers. Wij helpen je graag verder!

Contact
Contact