Vandaag geopend van 10:00 t/m 17:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Hoe kan ik beter longeren?

Hoe kan ik beter longeren?

Om beter te longeren zijn er verschillende manieren om je techniek in longeren te verbeteren. Daarnaast zijn er belangrijke longeerartikelen die kunnen helpen om je longeerwerk te verbeteren. Benieuwd waar jij op kunt letten? Wij vertellen je in deze 6 tips hoe jij beter kunt leren longeren. 

 

1. Gebruik een kaptoom

Longeren met een kaptoom heeft als grote voordeel dat je paard niet in de mond gehinderd wordt tijdens het longeren. De longeerlijn wordt namelijk aan de middelste ring van de kaptoom bevestigd. Daardoor begrijpt jouw paard beter wat je vraagt. 

 

2. Gebruik een longeerlijn bij het longeren

Door een longeerlijn te gebruiken heb je verbinding met je paard en kun je jouw paard beter sturen. Een longeerlijn is meestal zo’n tien meter. Het voordeel van een dubbele longe is dat je ten opzichte van je paard niet op de volte moet blijven en je in rechte lijnen kunt lopen. Dit heeft grote voordelen bij het inwerken van de mond, waardoor de mond minder gevoelig wordt en zal wennen aan het longeren. Wat natuurlijk een positieve uitwerking zal hebben op de resultaten. 

 

3. Gebruik een longeerzweep bij het longeren

Een longeerzweep is essentieel hulpmiddel tijdens het longeren om de aanwijzingen goed mee door te geven. Als je paard bang is voor de zweep, kan het zijn dat het een verkeerde associatie heeft met een zweep. Gebruik dan een longeerzweep van minimaal zes meter om toch gebruik te kunnen maken van dit artikel.

 

4. Verbeter je eigen houding bij het longeren

Het is erg belangrijk je eigen paard goed aan te voelen en je eigen houding bij het longeren is daarom ook ontzettend belangrijk. Probeer daarom altijd met je paard mee te bewegen. Meer informatie over je houding lees je in de blog 'kun je longeren leren'.

 

5. Niet te vaak longeren

Longeren is pittig voor een paard. Zorg daarom dat je niet te veel longeert en maximaal één á twee keer per week doet. Ga hierbij niet langer door dan twintig minuten per keer, want dat is al ontzettend intensief voor jouw paard. Kijk tijdens het longeren altijd goed naar de signalen die jouw paard afgeeft en zorg dat je niet over de grenzen van je paard heengaat. 

 

6. Afwisseling in longeren

Voor paarden is het longeren soms erg saai als ze continu hetzelfde rondje moeten lopen. Daarom is het goed om voor afwisseling te zorgen en gebruik te maken van balkjes en cavaletties.

 

 

 

Contact
Contact