Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

3x waarom het rijden met een cap zo belangrijk is?

3x waarom het rijden met een cap zo belangrijk is?

De meeste mensen zijn het erover eens: paardrijden doe je mét cap. Toch zijn er nog regelmatig mensen die liever zonder cap rijden. Wij geven drie redenen waarom het rijden met een cap zo belangrijk is.

 

1. Een cap biedt bescherming tijdens een val

Veiligheid met paardrijden staat voorop en daarmee is alle mogelijke bescherming meegenomen. Een cap beschermt je hoofd tijdens een val, maar ook tegen een stoot van je paard of tegen laaghangende takken tijdens een bosrit.

Het is dus ontzettend belangrijk om een goede cap met een juist keurmerk te nemen. Een goede cap voldoet bijvoorbeeld aan een VG1 normering. Dit is een streng keurmerk waarbij de cap aan zwaardere testen wordt onderworpen zoals schokabsorptie, weerstand, sterkte en stabiliteit. In het label van de cap zie je welk keurmerk jouw cap heeft. Wij adviseren niet te kiezen voor een tweedehands cap omdat je niet altijd ziet aan welke normering de cap precies voldoet.

 

2. Het is verplicht om met een cap te rijden

Het is sinds 2013 in Nederland verplicht een cap te dragen in maneges en tijdens wedstrijden. Voor maneges staan flinke boetes op rijden zonder cap.  Ga je met je eigen paard op pad? Dan mag je zelf bepalen of je met een cap wilt rijden. Toch is het altijd aan te raden om te kiezen voor een cap. Paarden zijn levende dieren die op hol slaan en kunnen vluchten. Met een cap ben jij goed beschermd tijdens deze situaties.  

 

3. Rijden met cap zorgt voor meer hygiëne

Als je gaat paardrijden zonder cap, is de kans groot dat je tijdens het rijden toch een cap moet gaan dragen. Indien je geen eigen cap bij je hebt, kan het zijn dat je een cap moet lenen van iemand. Om hygiënische redenen is het daarom altijd aan te raden om zelf een cap te dragen tijdens het rijden.

 

Om je cap veilig en schoon op te bergen, geven wij nu al onze klanten bij aankoop van een cap vanaf € 100 een gratis captas cadeau ter waarde van € 19,99. Kom langs in onze winkel of bestel je cap online via onze webshop.

 

Wist je dat…

  • Een cap strak om je hoofd moet zitten. Dat kun je meten door je hoofd ondersteboven te houden. Blijft je cap zitten? Dan zit het strak genoeg.
  • Veel fabrikanten het aanraden om een cap eens in de vijf jaar te vervangen.
  • Na een val je de cap kunt laten nakijken door een expert op niet zichtbare beschadigingen of een nieuwe moet kopen.
  • Een cap langer meegaat als je hem schoon, droog en uit de zon bewaard.

 

Contact
Contact