Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Help, mijn kind wil gaan paardrijden! Wat zijn de kosten om te gaan rijden?

Help, mijn kind wil gaan paardrijden! Wat zijn de kosten om te gaan rijden?

Wil jouw kind ook op paardrijden? Veel kinderen zijn helemaal weg van paarden en willen het liefste ook zelf op een paard rijden. Na de eerste proefles in de manage kan deze hobby dan ook uitgroeien tot een serieuze bezigheid. Wij vertellen je in drie stappen wat er bij paardrijden komt kijken en wat dit ongeveer kan kosten. 

 

1. Wat heb ik nodig voor een eerste paardrijles?

Als je kind een paardrijles wil gaan volgen hoef je gelukkig niet alles aan te schaffen. Zo kun je kiezen om de eerste keer een sportbroek aan te doen in plaats van een paardrijbroek. Wat wel belangrijk is is een fijne, maar vooral goed zittende, rijhelm. Deze zijn al te krijgen vanaf € 49. Maar er zijn ook voordelige paardrijsets

Een paard moet niet afgeleid worden door losse kleding en een instructeur moet wel goed je houding kunnen zien, dus zorg voor een aansluitend zittend shirt of trui. Ruiter collecties zijn speciaal ontwikkeld voor ruiters en vind je betaalbare bovenkleding die speciaal gemaakt wordt voor ook jonge ruiters.

 

2. Je kind gaat door met paardrijlessen

Wordt paardrijden een serieuze hobby? Schaf dan zeker een eigen paardrij cap, paardrijlaarzen aan en een goede paardrijbroek. Let hierbij goed op veiligheid en pasvorm. Dit zijn dan ook de verschillen tussen de goedkope en duurdere caps en rijlaarzen.

Overweeg ook een bodyprotector en reflecterende artikelen voor buitenritten op de openbare weg. Een paard kan schrikken door onverwachte gebeurtenissen dus een goede bescherming staat voorop.

 

3. Een verzorgpony of eigen paard

Wil je graag een eigen paard? Dan moet je denken aan een hoofdstel, bit, zadel, zadeldekje, poetsspullen, poetskist, borstels, dekens, sporen en zwepen en paardenvoeding. Maar dit hoef je pas aan te schaffen als je kind niks anders wil dan paardrijden en jullie besluiten een verzorgpaard of eigen paard aan te schaffen. Hierin kun je uiteraard ook keuzes maken.

 

Leuke paardenartikelen, ook als kinderen niet paard rijden

Blijft het nog even bij dromen of is je kind nog wat jong om te gaan paardrijden? Jonge kinderen vinden artikelen met paarden erop helemaal geweldig en vooral meisjes vinden het nog fantastischer als het ook nog roze is. Wist je dat je hele leuke artikelen kunt krijgen? Van leuke shirts tot paardenknuffels, schrijfartikelen met paarden

 

Mocht je nog niet overtuigd zijn? Paardrijden is goed voor kinderen

Contact
Contact