Vandaag geopend van 09:30 t/m 21:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Waarom is paardrijden goed voor kinderen?

Waarom is paardrijden goed voor kinderen?

Wist je dat kinderen heel veel leren tijdens het paardrijden? Van paardrijden word je niet alleen fit omdat je intensief verschillende spiergroepen gebruikt, paardrijden verbetert ook nog eens je motoriek. Daarnaast zijn er nog vele andere onverwachte dingen die jouw kind leert tijdens het paardrijden. Daarvan hebben wij er zes op een rijtje gezet en die lees je hier.

 

1. Paardrijden is leren samenwerken

Door paard te rijden moet je leren samenwerken met je paard. Leren samenwerken doe je door goed te kijken, te luisteren en je paard aan te voelen. Maar niet alleen met je paard, ook diegene die je les geeft, geeft je instructies. Lichaamstaal speelt dan ook een grote rol tijdens het werken met een paard.

 

2. Paardrijden zorgt voor controle over je spieren 

Door paard te rijden krijg je een goede balans en motoriek. De ene keer moet je spieren aanspannen, de andere keer meer ontspannen. Je leert focussen en je motoriek te verfijnen.

 

3. Paardrijden zorgt voor hechting en emotie regulering

Steeds vaker zie je therapieën voorbij komen waarbij paarden worden ingezet voor hechtingsproblematiek. Paarden zijn gevoelig voor emoties en lichaamstaal. Die voelen mensen aan en andersom vaak ook. Tegen een paard kun je ook alles vertellen, die oordeelt niet.

 

4. Paardrijden daagt je uit

Heb je nog nooit gesprongen met je paard? Ga je het proberen of doe je het niet? Paardrijden kan je uitdagen om dingen buiten je comfort zone te gaan doen.

 

5. Paardrijden leert je zorgen

Je paard heeft paardenvoeding nodig, moet verzorgt worden. Dit kun je niet een keer overslaan of je moet hiervoor iets regelen. Het leert kinderen verantwoordelijk te worden.

 

6. Door paardrijden leer je omgaan met teleurstellingen en zelfvertrouwen krijgen

Een paard gaat doen wat jij als ruiter hem geeft. Dus zit jij niet lekker in je vel, dan zal je pony hierop reageren. Als iets ‘lukt’ krijgt een kind meer zelfvertrouwen. Het is een wisselwerking dus en zal zorgen dat een kind op andere manieren ook zelfvertrouwen krijgt.

 

Ben je overtuigd? Kijk dan wat de kosten zijn om te gaan paardrijden.

Bezoek de webshop

Contact
Contact