Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Gastblog LeMieux by JRS: Waarom is een technisch dekje beter dan een normaal dekje?

Gastblog LeMieux by JRS: Waarom is een technisch dekje beter dan een normaal dekje?

Als je het hebt over LeMieux heb je het automatisch ook over de functionaliteit en technische aspecten van deze producten. Alle verschillende LeMieux dekjes hebben bijvoorbeeld een zwanenhals model en een interlocking singel systeem. Dit klinkt natuurlijk interessant maar wat houdt dit nou precies in? En waarom is dit beter voor jouw paard dan een normaal zadeldek?

Dekjes worden tegenwoordig niet alleen mooier voor het oog van de ruiter, maar zeker ook praktischer voor de rug van jouw paard. Het draait niet meer om enkel een ‘lapje stof’ wat voorkomt dat het zweet van de rug van jouw paard in de kussens van je zadel trekt. Dekjes dienen niet te schuiven onder je zadel, het vocht moeten zij goed opnemen én je wilt natuurlijk ook nog goed voor de dag komen! LeMieux levert kwaliteitsvolle producten en maakt hierbij altijd gebruik van de nieuwste innovaties. Bij Ruitersport Equidrôme in Venlo ben je op het juiste adres voor diverse dekjes van LeMieux.

LeMieux dekjes: optimale ligging

Wat zijn de voordelen van de dekjes van LeMieux?

  • Zoals eerder benoemd zijn alle LeMieux dekjes voorzien van een zwanenhals vorm. Deze zwanenhalsvorm is een hoge schoft uitsparing die de vorm van de rug volgt. Door deze vorm ligt de ruggengraat altijd mooi vrij en zal het dekje nooit trekken op de schoft.
  • De lange klittenband strap heeft plaats gemaakt voor een innovatievere D-ring. Deze elastische strap zorgt voor minder drukpunten onder het zadel en heeft een anatomische vorm zodat hij gemakkelijk door de ring past. Verschillende half-pads zijn zo ontworpen dat de D-ring door de pad kan voor een optimale ligging van het zadeldek met zadelpad.
  • Het interlocking singel systeem geeft je de keuze om je singelstoten door een grote lus te halen of beter te positioneren door een van de 3 verschillende lusjes te gebruiken.
  • Ook zijn de singelstoten van Lemieux verstevigd met pu-leder zodat slijtage beperkt wordt. Onder deze laag zit ook een schok absorberend laag om de druk van de singel optimaal te verdelen.

Bamboo lining

Alle LeMieux dekjes hebben een binnenvoering gemaakt van een ultra zachte en lichte bamboo lining. Deze voering is zeer ademend en kan meer vocht opnemen dan katoen. Ook droogt deze voering sneller dan katoen en is hij antibacteriaal. Ook is een bamboo lining erg duurzaam doordat een bamboebos zich snel herstelt en herplanting niet nodig is. Er is weinig water nodig om bamboo te laten groeien en het levert veel ruwe grondstof op.

Carbon Mesh Air

Voor de warmere dagen of bij het leveren van hogere inspanning is het Carbon Mesh Air dekje perfect. Dit omdat het erg goed ventileert maar niet zwaar wordt van het afgevoerde vocht. Het Carbon mesh dekje is opgebouwd uit 3 lagen stof. Bestaande uit: 3D carbon mesh, blast foam en bamboo. De carbon mesh zorgt voor luchtdoorlating zodat het zweet goed afgevoerd wordt. Blast foam zorgt voor schokabsorbtie en de bamboo lining natuurlijk voor de zachte antibacteriële binnenkant.

LeMieux Mix & Match: diverse kleuren en varianten

De zadeldekken van LeMieux zijn beschikbaar in veel verschillende kleuren en varianten. Zo is er de Luxury Suède Collectie, maar ook een collectie met een katoenen buitenkant of de extra chique Loire Collectie met een satijnen afwerking. Al deze kleuren zijn te combineren met oornetjes, beenbeschermers of base layers. Bekijk in onze webshop alle dekjes van LeMieux!

Alle dekjes van LeMieux

 

 

JRS is Equestrian Brand Expert van diverse hoogwaardige ruitersportmerken in de Benelux. De paardensport ontwikkelt snel en JRS wil deze veranderingen stimuleren. Ze fungeert daarom niet alleen als groothandel, maar ook als kenniscentrum. Voor meer informatie kijk je op www.jrsport.nl.

Bezoek de webshop

Contact
Contact