Vandaag geopend van 09:30 t/m 21:00
 • Dutch (Netherlands)
 • German (Germany)

Optimaal beschermd met Veredus

De zoektocht naar de perfecte beenbeschermer lijkt soms wel op het zoeken van een speld in een hooiberg. Het eisenlijstje voor een perfecte beenbeschermer is dan ook niet niks:

 • optimale bescherming
 • goede ventilatie
 • licht van gewicht
 • comfortabel voor het paard
 • makkelijk aan- en uit te trekken
 • snel schoon te maken
 • mooi design

Toch hebben wij het idee dat we met het beenbeschermermerk 'Veredus' een hele hoop vinkjes mogen zetten op ons eisenlijstje. Lees je snel met ons mee over dit toonaangevende merk?

Veredus

Sinds de jaren '90 houdt Veredus zich bezig met het ontwikkelen van een complete en innovatieve lijn beenbeschermers voor sportpaarden. Met geavanceerde technologie, toonaangevende grondstoffen, nauwkeurigheid en aandacht voor detail maken zij iedere beenbeschermer een kunstwerkje op zich. Dit heeft er voor gezorgd dat Veredus ook een grote favoriet is onder sporters. Zo heeft Veredus in samenwerking met Marcus Ehning en Scott Brash verschillende modellen beenbeschermers uitgebracht. En wie zijn nou betere adviesgevers en testruiters dan deze internationale toppers? 

Veredus maakt naast beenbeschermers ook schoeisel en verzorgingsproducten. Hun brede assortiment is onder te verdelen in de volgende lijnen:

 • Nero Line: beenbeschermers gespecialiseerd voor de springsport
 • Piaffe Line: beenbeschermers gespecialiseerd voor de dresuur
 • Guarnieri Line: schoeisel
 • Magnetik Line: producten voor magneet-therapie
 • Biocare Line: natuurlijke verzorgingsproducten

Veredus heeft veel verschillende modellen beenbeschermers. Er is één model dat daar met kop en schouders bovenuit steekt...

 

Carbon Gel Vento

De beenbeschermers uit de Carbon Gel Vento-lijn hebben naast hun snelsluitingen en anatomische vorm, drie opvallende innovatieve technologieën.

Ten eerste is de neopreen voering voorzien van een gellaagje. Dit zorgt ervoor dat de beschermer zich perfect aanpast aan de vorm van het been en schuurplekjes tot het verleden behoren. Het gellaagje werkt ook als een extra schockdemper bij een klap of stoot, waardoor druk over een groter deel wordt verspreid en je paard dus beter beschermd is.

Ten tweede is aan de achterzijde van de beschermer een extra carbon beschermstuk ingezet. Dit beschermstuk is verbonden met een schokdempend laagje van nitrexgel. Deze combinatie zorgt ervoor dat de beschermers buitengewoon goed stoten kunnen opvangen en zo het paardenbeen perfect beschermen. Het carbon zorgt voor extreme sterkte en duurzaamheid, maar ook dat de beschermers opvallend licht van gewicht zijn.

Ten derde is dit het eerste model beschermer met een dubbele ventilatie. Door beweging van het paard stroomt er frisse lucht in de onderste ventilatie roostertjes. Doordat warme lucht opstijgt, ontsnapt de warmte vervolgens door de bovenste ventilatieroostertjes. Daarnaast is de voering voorzien van allemaal kleine gaatjes. Door deze gaatjes kan warme lucht ontsnappen naar een extra 3-D laag. Via deze 3-D laag wordt de warme lucht vervolgens afgevoerd en blijft het paardenbeen dus koel. Best een ingewikkeld verhaal? Kijk dan zeker even bovenstaand filmpje!
 


Save the Sheep

Een van Veredus' nieuwste ontwikkelingen is de Save the Sheep-lijn. Voor deze lijn wilde Veredus wel de voordelen van een lamsvelvoering, maar de nadelen tot een minimum beperken. Het resultaat hiervan is een techno schapenvacht. Dit materiaal voelt en ziet er net zo uit als echt lamsvel, maar is synthetisch en bevat dus geen dierlijke stoffen. Het techno schapenvacht heeft nogal wat voordelen ten opzichte van echt lamsvel, een aantal voordelen zijn:

 • Makkelijk te wassen en snel droog
 • Door de losse structuur komt zand gemakkelijk los en heb je geen last van aangekoekt vuil
 • Duurzaam, behoudt zijn vorm, kleur en zachtheid beter dan echt lamsvel
 • Comfortabel, past zich aan het been aan en is altijd gelijk qua dikte

De meeste modellen van Veredus bestaan ook met de techno schapenvacht, wat naast de vele voordelen natuurlijk ook zorgt voor een luxe uitstraling.Carbon Shield Hoefbalbeschermers

Sommige paarden raken bij het springen met hun achterhoeven de hoefballen van de voorbenen. Soms bieden springschoenen dan net niet voldoende bescherming Hier bedacht Veredus een oplossing voor: de Carbon Shield Hoefbalbeschermers. Deze beschermers zijn anatomisch gevormd en sluiten precies aan op de hoefballen van een paard. De achterkant is versterkt met carbon, wat zorgt voor een krachtige en lichtgewicht bescherming.  Door de elastische bandjes kun je de beschermers perfect passend maken voor je paard. Kortom de perfecte oplossing voor aantikken aan de hoefbal.


 

Ervaringen door onze stagaire Bojenna

Zelf rij ik al ongeveer 2 jaar met de Veredus Carbon Gel Vento peesbeschermers, zowel aan de voorbenen als aan de achterbenen. Ze zijn erg sterk en slijten weinig. Ze zijn makkelijk schoon te houden, een extra pluspuntje voor iemand die niet zo van poetsen houdt. Een keer een natte doek er over en ze zijn weer als nieuw.  De elastiek is nog steeds het zelfde als bij de aankoop en loddert niet uit. Hier was ik bij de aankoop wel een beetje bang voor maar dit is absoluut niet het geval. De pasvorm van de peesbeschermers zijn echt perfect. Deze peesbeschermers zijn de eerste die een dubbele ventilatie garandeert. Frisse lucht gaat door de luchtgaten naar binnen als gevolg van de bewegingen van het paard, en leidt de hitte in de stof naar het rooster bovenaan. Ik merk zelf dat dit ventilatiesysteem top werkt. Zelfs bij het rijden van een wedstrijd met 31 graden waren zowel de peesbeschermers als de pezen van mijn paard nog droog. Kortom, top beschermers die de prijs zeker waard zijn.

Ik heb de Veredus Carbon Gel Vento Save The Sheep peesbeschermers getest. Wat mij direct aansprak is toch wel het uiterlijk. Wat zien ze er gaaf uit! Heel erg mooi dat bont. Toen ik de peesbeschermers om deed bij mijn paard zaten ze direct goed en tijdens het dragen bleven de peesbeschermers goed op hun plek zitten en gingen niet schuiven door het bont. Het zand dat in de peesbeschermer komt is er gemakkelijk uit te halen waardoor het paard geen schaafwondjes krijgt aan het been. De peesbeschermers hebben erg goede ventilatie en zijn erg stevig maar ook licht door het gebruikte Carbon. Kortom is dit naast een goede degelijke peesbeschermer ook een prachtige peesbeschermer om te zien!                         


Daarnaast heb ik ook de Veredus Hoefbalbeschermers Carbon Shield getest. Dit product is echt een top uitvinding! Doordat mijn paard zich tijdens het springen wel eens aantikt bij zijn hoefbal heeft hij hier wel eens een wondje. Nu hadden we gewone springschoenen omgedaan tijdens het springen om dit te voorkomen. Met de gewone springschoenen merk ik dat mijn paard zich een stuk minder makkelijk beweegt en hier toch stiekem wel last van heeft. Nu ik de Veredus Hoefbalbeschermers gebruik heeft hij hier totaal geen last meer van en loopt weer goed! De Carbon Shield sluit super aan op de hoef en de hoefbal van het paard, deze is te verstellen in 3 standen en met een klittenband bandje hierdoor zit het altijd goed om de voet van je paard. Door de carbon laag die er in verwerkt zit zijn ze extra stevig en bieden optimale bescherming voor jou paard. Heb jij ook last van dat jouw paard zich raakt bij de hoefbal? Probeer deze hoefbalbeschermers dan zeker ook eens! 

 

                           


 

Contact
Contact