Fleurig de wei in met een Imperial Riding Vliegendeken

Voor de meeste mensen is het maar een vreemd gezicht. Naar welke wei je ook kijkt er zijn altijd wel paarden te zien die midden in de zomer staan ingepakt in dekens en vliegenmaskers- of netjes. Dat is ook niet zo gek. Het stikt van de vliegen en dazen, wat bij veel paarden voor jeuk en onrust zorgt. Met een vliegendeken maak je het voor insecten een stuk minder gemakkelijk om jouw paard te steken. Zo kan hij zonder jeuk en in chillmodus genieten van het heerlijk groene gras. 

Je ziet ze steeds meer: vliegendekens met een printje! Je weet vast wel een paard in zebrapak te noemen, toch? Imperial Riding heeft een vliegendeken met een wel heel opvallend printje! Je humeur fleurt er direct van op als je naar de wei loopt en je paard in deze opvallend fleurige vliegendeken ziet staan. We gingen voor je op onderzoek uit, heeft deze vliegendeken meer te bieden dan alleen een vrolijk printje?

Stof

Wanneer je de deken uit de verpakking haalt kun je een lach op je gezicht bijna niet voorkomen. De deken ziet er ontzettend vrolijk uit door de vele bloemetje die op de stof zijn gedrukt. De stof van de deken is gemaakt van polyester en voelt soepel en licht aan. De deken heeft een hele fijne maas. Dit zorgt ervoor dat het voor dazen en vliegen haast onmogelijk is om op het zachte vachtje van jouw paard neer te dalen. Een koppige mug zou misschien nog door de stof heen kunnen prikken. De deken is dan ook minder geschikt als eczeemdeken. Door de fijne maas, is de deken ook luchtig en goed ademend. Perfect voor warm of broeierig zomerweer. 

Pasvorm

De vliegendeken heeft twee loopsplitten die hoog doorlopen. Dit zorgt ervoor dat je paard meer dan genoeg bewegingsvrijheid heeft om een sprintje in de wei te trekken. Maar zorgt er ook voor dat de deken goed past op paarden met een wat bredere borst en schouder. Opvallend is de brede buikflap. Ook wanneer jouw paard een klein grasbuikje heeft past de buikflap er nog netjes omheen. Het halsdeel is afneembaar en is gevoerd met een gladde stof ter hoogte van de manenkam. Hierdoor schuift de deken gemakkelijk over de manenkam heen, waardoor het afbreken van manen zoveel mogelijk wordt voorkomen. Ook de staart wordt beschermt met een fleurige staartflap.

Sluitingen

De vliegendeken sluit met een enkele borstsluiting, welke met een schuifgesp versteld kan worden. De hals sluit met twee verstelbare stroken klitteband. Aan de bovenkant zitten nog eens drie verschillende stroken klittenband. Deze kun je bevestigen aan bijvoorbeeld het halster. De klitteband stroken zijn behoorlijk sterk en laten niet zomaar los. De buikflap wordt bevestigd met twee verstelbare koppelsluitingen. Tenslotte zit er aan de achterzijde nog een staartkoord. 

Test

Toen ons proefkonijn ons aan zag komen met de fleurige vliegendeken, dachten we haar toch even verbaasd te zien kijken. De vliegendeken was makkelijk op te doen en te bevestigen. Een dubbele borstsluiting was misschien wel fijner geweest. De sluiting zit precies bij de overgang borst/hals, waardoor de sluiting wat kan gaan drukken, wanneer de hals naar onder wordt gebracht. Toen de halsterlusjes aan het halster werden bevestigd viel het al op, de hals van de deken is vrij kort. Vooral wanneer ons proefkonijn wilt grazen, blijft een groot deel van de hals onbedekt. De deken is wel een échte eye-catcher en matcht perfect bij het groene gras!

Conclusie

Al met al is de Imperial Riding vliegendeken Daisy een fleurige vliegendeken, die met zijn buikflap, halsdeel en staartflap veel bescherming biedt tegen insecten. De fijne maas zorgt dat het lastig is voor insecten om er doorheen te steken, maar zorgt er ook voor dat de deken goed ademend is. Het halsdeel zou iets langer mogen en de borstsluiting iets steviger. Daarentegen is de deken wel een échte eye-catcher. Wil jij een opvallend fleurige vliegendeken, dan is de Imperial Riding vliegendeken Daisy de perfecte keus voor jou!

 

De Imperial Riding vliegendeken Daisy is verkrijgbaar in de kleuren navy, pink en black. De vliegendeken is verkrijgbaar is veel verschillende maten van 95 tot en met 215. De deken is bij ons bestelbaar voor een prijs van 65,89 euro. 

 

Contact
Contact