Vandaag geopend van 09:30 t/m 21:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Met BR Stijgbeugelhoesjes bescherm jij jouw zadel optimaal

Vind je het ook zo vervelend als je zadel vies wordt door zanderige stijgbeugels? Als ruiter ben je natuurlijk graag zuinig op je zadel, want het is het kostbaarste deel van je uitrusting! Toch gebeurt het al snel dat het zadel beschadigt door de stijgbeugels, wat erg jammer is. Door de stijgbeugels op te steken, komen de beugels dicht tegen het zweetblad aan te liggen en kan het gaan schuren. De stijgbeugels niet meer opsteken is geen optie, want dan bungelen de beugels los onder je zadel wanneer je ermee rondloopt, of het zadel op je paard legt.

BR Stijgbeugelhoesjes

Gelukkig heeft BR voor ons de eenvoudige maar handige oplossing: Stijgbeugelhoesjes. Deze hoesjes beschermen je zadel tegen beschadigingen door opgestoken stijgbeugels en voorkomen doffe plekken op de zweetbladen.

Naast deze beschermende functie worden we ook alleen al vrolijk van de leuke kleurtjes!

 

 

De BR-stijgbeugelhoesjes zijn verkrijgbaar in 5 kleuren: Zwart, Bruin, Turquoise, Bright Pink en Princess Blue. Deze kleuren hoesjes zijn er in 2 maten: 11cm en 12cm.

De hoesjes zijn gemaakt van Neopreen, wat een super dik en stevig materiaal is. Dit materiaal zorgt niet alleen voor een ultra-goede bescherming van je beugels, maar is ook makkelijk schoon te houden. Dit is erg prettig, aangezien stijgbeugels vaak vies kunnen zijn. Daarbij is dit materiaal ook waterdicht, waardoor je zadel nog extra beschermd wordt. Wanneer je stijgbeugels modderig en nat zijn, kan het vocht in het leer van je zadel gaan trekken, waardoor het leer na lange tijd droog en stug wordt. 

Onze ervaringen

Speciaal voor jullie hebben we de BR Stijgbeugelhoesjes in de kleur Princess Blue uitgetest. Laat dat nou net mijn lievelingskleur zijn! Mijn paard heeft een bruine vacht en daar staat deze kobaltblauwe kleur heel mooi bij. Ik heb ook het BR Glamour chic zadeldekje in het kobaltblauw… en daar passen deze stijgbeugelhoesjes perfect bij!

Het fijne en bijzondere van de BR stijgbeugelhoesjes is dat je met deze beugelhoesjes wél nog de mogelijkheid hebt om je beugels op te steken. De hoesjes zijn ook heel eenvoudig in gebruik. Je schuift het hoesje over de beugel heen, je schuift de beugel naar boven en haalt de stijgbeugelriem aan de voorkant door het gat heen. Als je lange stijgbeugelriemen hebt kun je ook nog eens de lus aan de voorkant erdoorheen halen en vastzetten met het uiteinde van de stijgbeugelriem. Zo ziet het er dan uit op het zadel:

 

 

Op deze manier blijft het beugelhoesje goed zitten, wat handig is tijdens het opbergen van je zadel en het vervoeren. Deze stijgbeugelhoesjes zijn ook heel handig te gebruiken bij het longeren. Tijdens het longeren klapperen de beugels wel eens tegen het zadel en met de hoesjes voorkom je dat de beugels daarbij het zadel beschadigen.

Het is eigenlijk een heel eenvoudig product, maar een super handige oplossing voor ruiters die graag zuinig zijn op hun zadel. De BR stijgbeugelhoesjes werden niet voor niets genomineerd voor het ‘Horses product van het jaar’ in de categorie ‘Uit de zadelkamer: zadels’.

Zou jij gaan voor zwarte hoesjes of een gaaf kleurtje?

Contact
Contact