Vandaag geopend van 09:30 t/m 18:00
  • Dutch (Netherlands)
  • German (Germany)

Ken jij het merk Tonics al?

Heb jij het ook zo gehad met wegwerpschoenen? Alsof natte voeten die je steeds krijgt in die schoenen al niet erg genoeg zijn, beginnen ze na een jaartje of twee ook al te scheuren. En dan kun je weer op zoek naar nieuwe.  En dan hebben we het nog niet over van die chaps gehad, waar snel de rits van stuk is.  Wil jij ook die fijne schoenen of chaps vinden die niet alleen mooi zijn en blijven, maar ook duurzaam zijn? Dan willen we je graag kennis laten maken met de jodhpurs en chaps van Tonics! 
 
Tonics is een relatief nieuw merk, wat jaren bezig is geweest met het ontwikkelen van de beste jodhpurs en chaps. Tonics heeft momenteel 3 modellen jodhpurs en 2 modellen chaps, allemaal verkrijgbaar in het bruin en zwart.

Kwaliteitslabels 

Tonics heeft 2 kwaliteitslabels: het zilveren en het oranje label. Het zilveren label staat voor `Advanced Sports Technology’. Deze lijn heeft 2 modellen jodhpurs, een model met rits en een model met zowel veters als ritsen,  die van goede kwaliteit zijn voor alledaags gebruik. Het label herken je op de schoen aan het grijze Tonicslogo.
 
Dan is er nog het oranje label, dat staat voor `Ultimate Sports Technology’. Deze lijn heeft 1 model met 2 ritsen aan de voorkant, ontwikkeld voor de ruiters en amazones die op zoek zijn naar de ultieme kwaliteitsschoen


 

Modellen 

​Jodphurs

De Tonics-Stardust is een model uit de zilveren lijn. Deze schoen heeft aan de voorkant zowel elastische veters als 2 ritsen, wat de jodhpur een sportieve uitstraling geeft. De schoen is gemaakt van sterk rundleer, met een voering van comfortabel zacht kalfsleer. 
Je ziet vaak bij jodhpurs dat ze na een tijdje scheuren bij de bal van de voet. Tonics heeft om dit te voorkomen, een rubberen beschermlaag aangebracht op dit gedeelte van de schoen, waardoor de schoen veel langer mee gaat. Het beschermt de schoen ook tegen wrijving van de stijgbeugels tijdens het rijden. Ook de neus van de schoen en de achterkant zijn extra beschermd met een rubberen laag. Het is ook fijn dat de Tonics een speciale rubberen zool hebben, waarbij je wel veel grip hebt, maar er zo min mogelijk vuil tussen het profiel achterblijft. Aan de achterkant van de jodhpur zit een sporenhouder die ervoor zorgt dat je sporen op de juiste plek blijven.
 
De Tonics-Cosmic is het andere model uit de zilveren lijn. Dit model heeft dezelfde kenmerken als de `Stardust’ van Tonics, maar deze schoenen hebben aan de voorkant een rits. Hierdoor kun je makkelijk in en uit de schoen stappen. 
 
De Tonics-Space is het model uit de oranje lijn, met aan de voorzijde 2 ritsen. Deze jodhpur is veel luxer dan de andere jodhpurs. Zo is dit model gemaakt van de beste kwaliteit leer en heeft deze schoen een comfortabele gelzool, die zorgt voor een goede ondersteuning van je voet. Hierdoor zijn vermoeide of pijnlijke voeten verleden tijd. Verder is de binnenzijde van de schoen zo ontwikkeld dat het voetbed ademend en antibacterieel is en nare geurtjes vermindert. Ook heeft deze schoen zowel aan de binnen- als buitenzijde bij de bal van de voet een extra rubberen beschermingslaag, om beschadiging van het leer op deze kwetsbare plek te voorkomen. Maar het grootste voordeel is dat het leer een waterdichte coating heeft en ook de ritsen waterdicht zijn. Net als de modellen uit de zilveren lijn, heeft dit model ook een sporenhouder waardoor je sporen goed op de juiste plek blijven zitten. 

 


 

Chaps 

Naast 3 modellen jodhpurs, heeft Tonics ook 2 soorten chaps, die beide in het bruin en zwart verkrijgbaar zijn.
 
De Tonics-Triton is een model met een zilveren label. Het is een stevige chap, die mooi glimt. Ideaal voor dressuur te rijden of voor op concours. De chap is gemaakt van een mooi glad leer, met een voering van kalfsleer en een elastische inzet bij de rits.
 
De Tonics-Sirius is een fijne zachte chap, die voelt als een tweede huid om je been. Dit is een ideale chap voor de springruiter. De chap is gemaakt van een zacht leer met een iets grove structuur. De binnenkant is gevoerd met een anti-slipleer, waardoor de chap goed om je been blijft zitten. 
 

 

Ervaringen

Kortom, wij zijn fan! Maar is dit misschien te mooi om waar te zijn?  Onze collega Ellen probeerde ze voor jullie uit: 
‚Mijn eerste indruk was dat de Tonics klein vallen, maar een maatje groter paste prima. De jodhpurs van Tonics staan er om bekend een smalle pasvorm te hebben, maar ze pasten prima, ondanks mijn vrij brede voeten. Ik merkte dat de rits soepeler was van de zilveren lijn dan van de oranje lijn, maar dat is ook logisch als je bedenkt dat de ritsen van de oranje lijn waterdicht getapet zijn. Alle modellen hebben een verstevigde neus, wat fijn is als je paard zich eens verstapt! De Tonics-Space uit de oranje lijn heeft een zachter voetbed waardoor je er makkelijk lang op kunt lopen. Wanneer ik beide modellen aanhad uit de zilveren lijn, viel mij op dat bij de Tonics-Cosmic de rits aan de voorzijde erg tegen mijn voorbeen aanduwde tijdens het lopen. Ik vond de Tonics-Stardust wat prettiger. De elastische veters zorgen er ook voor dat de schoen beter aansluit bij mijn enkels.
 
Wat de chaps betreft kan ik geen voorkeur uitspreken. De Tonics-Sirius zit zo zacht en soepel om je been, dat er voldoende steun is maar je bijna niet merkt dat je chaps aan hebt. Ik zou er zo de hele dag mee kunnen rondlopen. De Tonics-Triton is een veel mooiere chap, door het glimmende gladde leer. Deze chap sluit goed aan om mijn been en geeft voldoende steun. Het hangt echt af van waar je de chap voor wilt gebruiken, welke daar het best bij past.
 
Ik ben zelf begonnen als manegeruiter met 1x paardrijden in de week. Nu rijd ik vaker in de week en merk ik dat mijn flubber-rubberlaarzen niet echt genoeg steun geven. Deze jodhpurs met chaps vind ik echt wel het overwegen waard, want met de jodhpurs kan ik net als met de rubberen laarzen de hele dag op stal werken en vervolgens ook mee paardrijden. Alleen geven de jodhpurs met chaps natuurlijk veel meer steun.’’
 


We vroegen aan een paar klanten wat hun ervaringen zijn met de Tonics jodhpurs, zodat we jullie iets kunnen vertellen over de duurzaamheid van Tonics. 
De eerste klant heeft de Tonics-Cosmic nu 1 jaar in gebruik: `De schoen heeft een goed voetbed en een fijne smalle pasvorm. De schoen ziet er nu nog steeds super mooi uit!’
Een andere klant heeft de Tonics-Space nu 2 jaar in gebruik: `De jodhpurs geven veel steun aan mijn voeten. Ook zijn de schoenen echt super waterdicht, zelfs wanneer ze met veel water in aanraking komen. Zelfs na 2 jaar zien de schoenen er echt nog uit alsof ze nieuw zijn. Het is wel belangrijk dat je de jodhpurs behandeld als een leren schoen. Poets de schoen regelmatig met leervet. Gebruik geen leerzeep, want dat zorgt ervoor dat het leer uitdroogt.’
 
Enthousiast geworden? Bij ons in de winkel hebben we alle modellen op voorraad en ben je altijd welkom om de Tonics te proberen! Bekijk alvast de Tonics hier.

 

Contact
Contact