Van Equishine naar Equidrôme!

Ga jij binnenkort op wedstrijd? Of heb jij misschien een gave fotoshoot en wil jij jouw paard extra goed voor de dag laten komen? Zoek jij de ideale verzorgingsproducten die je paard laten stralen? Zoek niet verder! Equidrôme heeft namelijk een eigen huismerk, met 4 fijne producten die jouw paard en uitrusting super goed verzorgen!

Dat is wel nodig met de zomermaanden op komst. Nu het mooier weer wordt zijn we veel meer buiten; we gaan op outdoor wedstrijden, maken vaker een buitenritje in het bos en rijden wat vaker in de buitenbak. Heerlijk natuurlijk, maar hierdoor heb je wel wat meer werk om je paard én harnachement er steeds tiptop uit te laten zien. Tijdens een fanatieke bosrit komen er al gauw wat modderspatten op je leren singel en laarzen, of in de staart van je paard. Hoe houd je jouw paard dan het beste schoon, zonder al te veel extra werk te hebben?

Equidrôme huismerk

Wij hebben voor jullie de beste producten geselecteerd voor een optimale verzorging van jouw paard en harnachement. De huislijn van Equidrôme bestaat uit een verzorgende hoefgel, glansspray, glans gel en leerreiniger. Deze producten zijn allemaal uitgebreid getest door ons team van fanatieke dressuur-, spring-, cross- en westernruiters. In deze blog willen wij jullie kennis laten maken met deze fijne producten van ons huismerk.

 

Equidrôme’s Hoof Oil gel

Een goede hoefverzorging is erg belangrijk voor de gezondheid van je paard. In de zomermaanden komt het wel eens voor dat de hoeven uitdrogen door een tekort aan vocht. Hierdoor kunnen hoeven gaan inscheuren bij de nagelgaten van de hoefijzers, of gaan brokkelen. Wat je het best kunt doen om dit te voorkomen, is de hoef gehydrateerd te houden met een verzorgend product.

Het voordeel van Equidrôme’s hoof oil gel, is dat je de hoeven zowel voedt als een glans geeft. Bij hoefvet en hoefolie is het vaak zo dat het vet niet in de hoef trekt, maar er als een laagje bovenop blijft liggen. Hierdoor heeft het alleen een glanzend effect. Het nadeel van hoefvet en hoefolie is dat het niet water doorlaatbaar is, waardoor je bij veelvuldig gebruik de hoef juist afsluit voor vocht. Nu is het gebruikelijk om voor het gebruik van hoefolie of hoefvet eerst de hoeven met water in te strijken, voordat je het hoefvet aanbrengt. Zo wordt het vocht als het ware ingesloten door het hoefvet. Equidrôme’s hoof oil gel trekt wel in de hoef en heeft een voedende, vochtinbrengende werking zonder de hoef af te sluiten voor vocht. De Hoef olie-gel houdt zo het hoorn elastisch en beschermt de hoeven tegen hoornkloven en afsplinteren. Daarbij zorgt het voor een mooie glans, waardoor je er extra chique uit ziet op concours!

Ervaring van ons testpanel: De Hoof Oil Gel maakt echt de beloftes waar! Wanneer je het emmertje open maakt, dan ruikt de gel vrij zoet. De geur lijkt zelfs een beetje op de kauwgumballen van vroeger, maar dat komt door de etherische oliën in de gel (lavendel, geranium en patchouli). In het emmertje heeft de gel een oranje kleur, maar zodra je de gel op de hoef aanbrengt geeft het een kleurloze glans. De gel is makkelijk te verdelen over de hoef met een kwast en droogt snel op, waardoor er geen zand aan blijft hangen. De gel geeft een minder sterke glans dan hoefolie, maar het accentueert wel mooi de kleur van de hoeven. Daarbij vinden wij het belangrijk dat de hoef ook gevoed wordt door deze gel en niet alleen van glans wordt voorzien.


 

Equidrôme’s Hi Gloss Spray

Wil je de vacht van je paard een extra mooie glans geven? Dan is deze Hi Gloss spray ideaal!  Wat vooral fijn is bij onze Hi Gloss Spray, is dat het de vacht voor lange tijd stof- en vuilafstotend maakt. Veel ruiters zullen namelijk het probleem herkennen, dat je jouw paard net super goed gewassen hebt... en dan gaat je paard direct weer rollen in de wei! Wanneer je deze glansspray hebt gebruikt, zul je merken dat je de vacht van je paard zelfs na het rollen weer makkelijk schoon krijgt. 

Ervaringen van ons testpanel; de Hi Gloss Spray is super handig in het gebruik. Soms kun je wel met 10 verschillende borstels je paard poetsen en dan heb je nog zo’n licht stoffig laagje op de vacht wat er niet zomaar af gaat. Dan is de glansspray ideaal. Het haalt net de originele vachtkleur op en geeft een mooie glans.  Je hoeft je paard niet van tevoren te wassen voordat je deze spray gebruikt. Zowel op een droge als natte vacht werkt het ideaal.

 

Equidrôme’s Gloss Gel

Naast glansspray bestaat er ook glansgel, wat weer ideaal is voor de staart en manen. Het fijne van onze Gloss Gel, is dat deze heel goed inwerkt op de staart en manen zelfs nog wat beter dan de glansspray. Je kunt de gel namelijk wat makkelijker gedoseerd aanbrengen op de staart en manen dan een spray, waarbij je de helft verstuift. Daarbij vinden niet alle paarden het leuk als je met een spuitfles vlak bij het hoofd komt. Maar de gel kun je dan weer niet gebruiken voor de vacht te laten glanzen. Door deze diepe inwerking ontklit deze gel super en blijven de manen en staart langere tijd vuilafstotend dan wanneer je de spray zou gebruiken. De glansgel droogt net als de spray snel op, maakt de haren perfect doorkambaar en geeft een mooie finishing gloss! Nog een extra voordeel van Equidrôme’s Gloss Gel is dat deze net als de spray geen alcohol bevat wat de manen of staart kan afbreken of uitdrogen.

Ervaringen van ons testpanel: De Gloss Gel gebruik je door een kleine hoeveelheid gel met je handen in te masseren in de paardenmanen of –staart. Dit laat je eerst drogen en dan pas kam je de manen en/of staart uit. De gel voelt aan de handen wat vettig aan, maar dit wordt minder als het eenmaal ingemasseerd is. We merken wel echt dat de gel langer inwerkt dan glansspray’s. De staart en manen bleven langer mooi van kleur door de vuilafstotende werking en langer zacht. Ook werkt de gel perfect bij erg vieze of dikke staarten. Zelfs bij een paard met een strodroge staart merkten we al verschil na 1x de Gloss Gel te gebruiken.

Equidrôme’s Leather Cleaner

Nu we ons paard helemaal super schoon en mooi hebben, is het wel zo fijn als ook het harnachement er top uitziet. Nu bestaan er blokken zadelzeep om je zadel en hoofdstel schoon te maken, maar ook leerreiniger. Onze Leather Cleaner heeft als voordeel dat je er zowel het harnachement van je paard mee kunt reinigen, maar ook je eigen schoenen, rijlaarzen, jassen, etc. De spray reinigt en verzorgt het leder intensief en houdt het leder soepel en schoon. Ook is de leerreiniger heel makkelijk in het gebruik door de spuitfles. Je sprayt het te behandelen oppervlak in met de leerreiniger en wrijft het direct uit met een droge, schone doek. Het voordeel hiervan ten opzichte van zadelzeep, is dat dit niet met een met water bevochtigde spons aangebracht hoeft te worden. Leer kan namelijk het best niet met te veel water in aanraking komen. Na behandeling van je harnachement met onze leerreiniger heb je weer schoon en verzorgd leer! Ideaal als finishing touch wanneer je op concours bent!

Deze leerreiniger is geschikt voor de meeste soorten leder, maar mag niet gebruikt worden op suède. Let dus goed op met suède zweetbladen.

Ervaringen van ons testpanel: Deze leerreiniger is een super handige en snelle oplossing om je harnachement schoon te maken. De vloeistof schijnt een beetje wit wanneer je deze aanbrengt en uitwrijft, maar dit verdwijnt tijdens het uitwrijven. Zelfs een singel die vol zat met modderspatten kregen we goed schoon met deze leerreiniger. Ook voor de rijlaarzen werkt de leerspray super.

Contact
Contact